Skip to main content
coaching

Empathie, betrokkenheid, rust, gevoeligheid, natuur en creativiteit. Dit zijn termen die bij mij passen.

Aletta Dijkstra | Ademcoach en coach voor hooggevoelige vrouwen

Ik wist al langer dat ik hooggevoelig was, maar hield er niet veel rekening mee. Als kind voelde ik me vaak anders en onbegrepen. Pas toen ik me meer ging verdiepen in hooggevoeligheid en wat dit voor mij betekende, ging ik mezelf en de wereld meer begrijpen.  Wat had ik dit graag eerder geweten!

Ik was niet raar en hoefde niet altijd moe te zijn. Het kon ook anders. Wat een verademing!

Mijn ervaring en opleidingen

Met mijn HBO opleiding maatschappelijk werk werkte ik in de ambulante hulpverlening en GGZ. Na jaren ontstond het verlangen om meer te doen met hoogsensitiviteit en mijn werk op mijn manier in te richten.

Ik wilde een stevige coachopleiding en mijn diploma Professioneel Coach heb ik gehaald aan de Academie voor Psychodynamica. Daarbij wilde ik, naast mijn eigen ervaring, graag meer uitgebreide kennis over hoogsensitiviteit en volgde ik de kernopleiding HSP Coach bij Esther Bergsma.

Ik geloof dat het belangrijk is te blijven leren in dit vak en zelf in ontwikkeling te blijven. Nieuwsgierig naar het thema adem en mijn eigen ademhaling volgde ik de opleiding Ademcoach. Ik leerde ontzettend veel over adem en wat het met je doet.  Intussen geef ik ademsessies. Elke keer weer verwonderd over wat het doet en hoe het mensen ruimte geeft en verder brengt.  Op dit onderwerp blijf ik me verder ontwikkelen door het volgen van supervisie.